Lars Göran Hassel

Leg. Läkare,
specialist i ortopedi
0708-94 21 25
lars-goran@medicrehab.se

Leg. Läkare, specialist i ortopedi

Jag nås lättast på mail eller mobiltelefon.
Det går även bra att skicka ett sms.

Min specialitet är ortopedisk kirurgi och idrottsmedicin. Jag har tidigare varit anställd som ortopedläkare på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fram till slutet av 2010.

Jag tar emot privata patienter samt patienter från olika försäkringsbolag. Jag kan vara behjälplig vid intygsskrivning. Dessutom invaliditetsbedömning till försäkringsbolag. Jag har inget landstingsavtal.

Ortopedi innefattar skador och sjukdomstillstånd inom rörelseapparaten såsom muskler, senor, ledband och nerver.

Mitt specialintresse är idrottsskador dvs idrottstraumatologi (skador) och överbelastningsrelaterade skador.

I mitt arbete kan jag erbjuda en noggrann analys av skade-och sjukdomsproblemet kopplat till en relevant undersökning. Det finns numera tillgång till ultraljud för förbättrad diagnostik. Behandling kan exempelvis innefatta stötvåg, kinesiotejpning och akupunktur Vi har också möjlighet till att behandla skador på muskler , senor och ledband med s.k. ACP (autolog koncentrerad plasma) d.v.s. att man använder plasma från centrifugerat eget blod. Plasma innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar till en snabbare och säkrare läkning.

Utför scleroserande behandling vid ex. hälsenebesvär där det finns inväxt av blodkärl i hälsenan. Sclerosering innebär att man sprutar ett läkemedel som drar ihop blodkärlen, därmed förtvinas också nervtrådar som också har växt i senan. Nervtrådarna anses vara till stor del orsak till smärtan i senan. Det finns även andra orsaker till smärtan såsom kemiska substanser etc.

  • Har deltagit som läkare på friidrotts VM i Göteborg 1995
  • Ishockey VM 2002
  • Handbolls EM 2002
  • Handbolls VM 2011
  • Har varit landslagsläkare i fotboll för pojk-och juniorlandslag under 10 år.
  • Arbetat som klubbläkare för HV71 under 13 år
  • Tillhör det medicinska teamet kring J-Södra.
  • Samarbetar med Sanda idrottsgymnasium.

Upphovsrätt © 2020 Medicrehab.