GRuppträning

Vi har glädjen att berätta att vi nu kan erbjuda er en helhetslösning- Friskvård & Rehab under samma tak

Medic Rehab Friskvård genomför hälsotester med fokus på helheten- rörelse, styrka, kost, sömn och återhämtning. Vi har även möjlighet att genomföra utökade hälsotester med bland annat blodprover, kostrådgivning, föreläsning och träning- individuellt eller i grupp. Med våra nya utökade lokaler öppnar sig nya möjligheter för konferens, företagsfrukostar, föreläsningar och träning. Vi arbetar för Din Hälsa – Vår kompetens gör skillnad

Hälsotest

Kroppssammansättning
Tanita

Tekniken går ut på att vågen skickar en svag växelström genom kroppen som mäter spänning. Principen är den att blod, muskler, fett, skelett osv har olika lednings-förmågor. Till exempel leder fett ström betydligt sämre än både vatten och muskler, medan blod leder ström väldigt bra. Strömstyrkan är svag och känns inte när man står på vågen.

RIKTLINJER FÖR BÄSTA RESULTAT

VÄRDEN DU FÅR FRAM​

Åstrandstest

Åstrandtestet, är ett cykeltest framtaget av professor Per-Olof Åstrand. Åstrand var en pionjär inom modern träningsfysiologi verksam vid GIH i Stockholm. Det här är ett submaximalt test och är mindre ansträngande än ett VO2 max test. Testpersonen cyklar på en belastning som resulterar i en hjärtfrekvens på mellan 120-150 slag/min.

Arbetet på konstant belastning varar i 6 minuter och registrering av pulsen sker de sista 15-20 sekunderna av varje arbetsminut. Resultatet ger ett uppskattat värde på syreupptagningsförmågan.

Instruktioner och tips inför – Konditionstest på cykel Åstrandstest Följande standardiseringskrav bör uppfyllas för att testresultatet ska bli tillförlitligt:
Fyll i ett hälsointyg och ta med dig till testtillfället: